mary


Parc Guell

Parc Guell este opera lui Antoni Gaudi, cel ce si-a lasat amprenta intr-un mod remarcabil asupra orasului Barcelona. Parcul Guell este la fel de deosebit si special ca si celelalte opere ale lui Gaudi. Amenajarea parcului a fost incredintata lui Gaudi de catre Eusebi Guell care a dorit crearea unui parc plin de stil pentru aristocratia Barcelonei
Parcul contine structuri de piatra uimitoare si cladiri fascinante. La intrarea in parc se afla celebrul dragon care este ornat in culori diverse si care aproape ca a devenit o emblema a Barcelonei. Coloritul sau ii confera un aer aproape magic si hipnotic. In varful dealului pe care este amenajat Parc Guell, este o zona amenajata ca o terasa care ofera o priveliste superba a parcului si a intregului oras Barcelona. Aici se gasesc banci din mozaic multicolor care impresioneaza prin infatisarea lor.

In Parc Guell se gaseste si o casa in care Gaudi a trait la un moment dat pentru o perioada. Casa acum a fost transformata in muzeu si contine piese de mobilier extrem de interesante proiectate de acelasi Gaudi. Pentru a vizita parcul Guell trebuie sa va pregatiti pentru a merge ceva vreme pe jos deoarece cea mai apropiata statie de metrou este la aproximativ 10 minute de mers pe jos. Din cauza locatiei si marimii sale ar trebui sa rezervati cel putin jumatate de zi vizitarii parcului Guell dar se merita din plin.Catedrala Sagrada Familia din Barcelona


Sfanta Familie este o biserica din capitala Cataloniei, Barcelona (in nord-estul Spaniei).
Catedrala, opera impresionanta inca neterminata a lui Antoni Gaudi - Sfanta Familie - este unul dintre cele mai vizitate monumente ale Barcelonei.
 Proiectul original al bisericii Sagrada Familia a fost făcut de arhitectul Antonio Gaudi, care a lucrat la el peste 40 de ani, ultimii săi 15 ani din viaţă fiind dedicaţi în exclusivitate acestuia. Estimările iniţiale, bazate pe tehnicile de construcţie ale începutului secolului 20, preconizau un termen de câteva sute de ani pentru terminarea construcţiei. Gaudi ar fi comentat, în legătură cu aceast termen: „Clientul meu nu se grăbeşte”.
În prezent termenul estimat este anul 2026. După moartea lui Gaudi, în 1926, lucrările au continuat sub conducerea lui Domènech Sugranyes, până în 1936, când au fost întrerupte de Războiul Civil Spaniol.
Biserica are 18 turnuri, în ordinea înălţimii reprezentând pe cei 12 apostoli, cei 4 evanghelişti, Sfânta Fecioară şi, cel mai înalt turn, pe Iisus Hristos. Turnul central al lui Isus va avea montată pe el o cruce uriaşă. Înălţimea totală, de 170m, este cu un metru mai mică decât a unui deal de lângă Barcelona, deoarece Gaudi nu considera că lucrarea sa ar trebui să fie mai mare decât cea a lui Dumnezeu.
Biserica are 3 faţade: a Naşterii (spre est), a Gloriei (spre sud) si a Patimilor (spre vest)
A fost vizitată de 2,26 milioane de turişti în anul 2004. Cupola naosului a fost terminată în 2000 iar în prezent se lucrează la turnul lui Isus.


Aquarium Barcelona

                                    
Aquarium Barcelona Catalunia Spania . este situat în Port Vell .
Aquariumul are 35 de acvarii diferite, 11.000 de animale din 450 de specii diferite reprezentative pentru Marea Mediterana şi un tunel subacvatic de 80 metri cu un total de şase milioane de litri de apă.
Aquarium din Barcelona  este liber cel mai important centru de educaţie marina din lume în ceea ce priveşte Marea Mediterană.
Este unul dintre cele mai viziate obiective turistice din Barcelona Spania fiind  al doilea obiectiv turistic ca numar anual de vizitatori.

Vizitatorii trec printr-un tunelul cu rechini, inconjurati fiind de apa si animale acvatice letale.  Aquarium din Barcelona este un obiectiv turistic perfect pentru a fi vizitat cu familia si copiii. Toate bazinele sunt amenajate astfel incat sa reproduca cat mai bine conditiile naturale in care traiesc animalele expuse.
Una dintre cele mai intresante activitati este scufundarea si inotul alaturi de rechini
Aquariumul doreşte să prezinte rechinii din punct de vedere ştiinţific pentru ca oameni să înţeleagă aceasta specie de animale rechinii.
Cursul de rechini are părţi diferite: o parte teoretică privind rechinii, un tur ghidat al Aquariumului din Barcelona şi scufundări în Oceanarium. Acest curs este destinat scafandrilor calificati.


Etichete: | edit post
0 Responses

Trimiteți un comentariu

rebus