Powered By Blogger
mary
Castelul  Bran  construit   in   1378   pe  varful  unei  stanci,  a fost  rand pe  rand,  turn de  aparare  si control al drumului comercial,   punct  de vama, resedinta  regala si  azi muzeu de istorie si arta medievala. In parc se afla organizat un muzeu al satului branean, care prezinta gospodarii taranesti si anexe pentru indeletniciri traditionale.

Bran, impreuna cu localitatile din   jur, este  leaganul  turismului rural romanesc.  Asezat  la intrarea in culoarul Bran-Rucar, vechi  drum  comercial si strategic intre Tara Barsei si Tara Romaneasca, Bran este pretuit pentru frumusetile naturii inconjuratoare.

O statiune  climaterica  de  interes    local, azi   este o  statiune  in  plina    dezvoltare, centru national     al turismului rural, ecologic   si   cultural. Beneficiind  de un sit natural deosebit, apropierea muntilor Piatra Craiului si aproape toate localitatiile din imprejurime de un specific traditional de mare valoare sunt de interes.



Poiana Brașov este o stațiune pentru sporturile de iarnă din România, fiind o atracție turistică de renume internațional, și un cartier al municipiului Brașov. Ea dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri și restaurante. Cazarea este asigurată în hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane. De asemenea, în Poiană se află o stație de ambulanță și una de poliție precum și un oficiu poștal.
Stațiunea este de asemenea recomandată pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stări de epuizare si surmenaj fizic și intelectual, pentru anemii secundare și boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator. Deseori, iarna, temperatura ajunge la -15oC.
0 Responses

Trimiteți un comentariu

rebus